Top

Mala van bodhi zaad

  • Mala van bodhi zaad
  • Mala van bodhi zaad
  • Mala van bodhi zaad
  • Mala van bodhi zaad
34,50

MALA'S
Mala's zijn kettingen om te tellen bij het zingen van mantra's. In het Boeddhisme en het Hindoeïsme worden ze veel gebruikt. Een mala heeft 108 kralen of een veelvoud van 9. Onderaan hangt een kwastje met een ornament. Dit is het punt om opnieuw te gaan tellen. Maar hij kan ook gewoon als sieraad worden gedragen.
Ik ben mala's gaan maken toen mijn dochter een yogastudio opende. Yogapoint. Zij geeft Kundalini yoga. Deze vorm van yoga is verbonden met de Sikh beweging in India. In haar yogastudio worden de mala's verkocht.
MALA VAN BODHI ZAAD
Mala van 108 kralen van bodhi zaad. Het is prachtig zaad, wit met donkerbruine stippels en zijn in een mooie vorm gesneden.
Onderaan een tassel van rode kunstzijde en een grote kraal die ook onder bodhi zaad wordt gerekend. Uniek exemplaar.

Bodhi is een boeddhistisch begrip dat letterlijk 'ontwaking' en 'begrijpen' betekent en ook vaak als verlichting vertaald wordt. Het verwijst naar de staat van spiritueel ontwaakt zijn, en is het ultieme doel van het boeddhisme.
Bodhiboom (Ficus religiosa), ook wel 'banyan' genaamd, een plant uit de moerbeifamilie (Moraceae). Het is een heilige boom voor boeddhisten. De beroemdste bodhiboom staat ongeveer 100 km ten zuiden van Patna in het plaatsje Bodgaya, in de Indische staat Bihar. Onder deze boom bereikte Gautama Boeddha, de geestelijk leraar en stichter van het boeddhisme, 'Bodhi' (opperste kennis, verlichting, ontwaking).
Er zijn verschillende zaden die allemaal bohdi zaad genoemd worden.

VERZENDKOSTEN
€ 3,95 binnen Nederland
ONTWERP EN PRODUCTIE

Elly Honig