Duurzame modeaccessoires

In de webshop From Elly With Love vindt u een ruim assortiment aan duurzame modeaccessoires. De artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn van hoge kwaliteit. Het milieu is hiermee niet onnodig belast. De accessoires zijn handgemaakt en daarmee erg uniek. U kunt onder andere terecht voor het volgende:

  • Armbandjes
  • Broches
  • Kettingen
  • Sjaals
  • Tassen

Handgemaakt

Voor de yoga studio van haar dochter maakte Elly mala’s. Dat zijn bidkettingen van 108 kralen en een kwastje onderaan. Ze hangen bij haar te koop. De kralen komen van kettingen uit de kringloopwinkel en van de toen nog koning(innen)markt. Vaak van hout, maar ze heeft ook wel pitten en zaden op de kop kunnen tikken die allerlei krachten bezitten. Nu koopt ze ook wel kralen van halfedelsteen.

Sjaals maakt ze van restanten. Verschillende stoffen naait ze aan elkaar, zodat er een verrassend effect ontstaat. Ze zijn bovendien heel groot, zodat je er helemaal in verdwijnt. Ze breit ook sjaals voor de winter. Tassen maken kan ze eindeloos. Hele grote of hele kleine tassen van allerlei materialen. Kunstleer, wollen dekens, spijkerstof, reststof, postzakken met een hengsel van fietsband enz. Broches heeft ze ook gemaakt, bijvoorbeeld van geseald bladgoud, veren en stukjes drukwerk. Er is ook een geluksscherf te koop.

Upcycled design

Upcycle is de overtreffende trap van recycle. Bij het maken van een ontwerp moeten we eigenlijk overwegen of we het product nodig hebben, of het anders kan worden geproduceerd en of het kan worden gemaakt van afvalmateriaal. En dat laatste heet upcycling; een nieuwe bestemming voor een product dat anders op de vuilhoop terecht zou komen. Het belangrijkste hierbij is om speciale ontwerpen te maken voor deze producten. Dit is een manier om meerwaarde te creëren in deze wereld.

Contact

Heeft u vragen over de duurzame modeaccessoires of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Elly door te bellen naar 06-51036041. Ze staat u spoedig te woord.