Kunst

Het werk van Elly is geometrisch abstract. Tijdens haar studie grafisch ontwerpen aan de Rietveld Academie raakte ze geboeid door de gelaagdheid van kunst. De belangrijkste laag is voor haar de eerste laag; het raster, waarop de processen zich aftekenen. Ieder werk heeft z'n eigen raster: regelmatig, onregelmatig, fijn, grof enz. Door het eindresultaat heen zul je altijd het raster blijven zien, b.v. het doek van een schilderij.

Zo werkt het voor haar ook in het dagelijks leven, onder het zichtbare zitten ook lagen en een regelmatigheden. Dag en nacht, opeenvolgende dagen, maanden, jaren, uren, minuten, een stratenplan, gemetselde huizen, maar ook een arbeidsproces, een treinreis enz. Maar ook een ademtocht, een hartslag, cellen, zenuwstelsel enz. Verdere inspiratiebronnen zijn: getallen, reeksen, de geometrie van de schepping, materiaal, natuur enz.

Het liefst werkt ze met en op papier, handgeschept uit Nepal. Er is een hele reeks werken die steeds vanuit hetzelfde formaat zijn gemaakt. Achterop maakt zij het raster, het is zoiets als ruitjespapier. Daarbij gebruikt zij allerlei kunstmateriaal, gevonden voorwerpen uit het bos of van het strand, bij de vuilnisbak vandaan, van Blokker of van de markt. Altijd komt er draad en naald aan te pas. Alles wordt op het papier genaaid. Daarnaast zijn er grotere werken, maximaal 1 x 1 m. Vaak zijn dat mozaïeken van papier. Eerst worden stukjes papier gesneden en dan opgeplakt. Er zijn ook kunstwerken die samengesteld zijn uit meerdere vellen papier en zo het raster vormen.

Contact

Meer weten over de kunst van gerecycled materiaal? Stuur een e-mail voor een prijsopgave of bel dan naar 06-51036041.