kettingen

Uitverkocht

kettinkje roze met veer

€ 9,50
Uitverkocht

kettinkje roze met veer

€ 9,50

Ik maakte een serie kleine kettinkjes met glaskraaltjes met een hangertje eraan. Dit kettinkje is van roze glaskraaltje. De draad is van ijzersterk garen. De afhechting is weggewerkt onder een zwarte kraal. Aan het kettinkje een zilverkleurige veer en een zwart kwastje.
De lengte van de ketting is ongeveer 40 cm.
De roze kraaltjes heb ik ooit ergens voor gekocht, maar nooit gebruikt. Zo kan alles weer een bestemming krijgen.
Alles wat ik maak komt uit eigen atelier. Ik maak alles zoveel mogelijk van gebruikt materiaaal of van restanten. Dat maakt deze producten duurzaam.

Uit dezelfde serie van kleine kettinkjes die ik onlangs maakte is dit kettinkje met felblauwe kraaltjes. De kraaltjes zijn aan een hele sterke dunne draad geregen. De afhechting zit onder een zilverkleurige kraal. Het kettinkje is ongeveer 40 cm lang. Aan het kettinkje hangt een zilverkleurige bal en een zwart met blauw kwastje.
De kettinkjes worden duurzaam geproduceerd in mijn eigen atelier veeral met ergebruikt materiaal. Ze worden ook niet ingevlogen uit China. Alle kettinkjes zijn uniek. Niet twee zijn hetzelfde.

Een heel apart kettinkje uit de serie kleine kettinkjes die ik onlangs maakte. De kettinkjes zijn ongeveer 40 cm lang. De glaskraaltjes komen van de kringloopwinkel. De zachtroze kraaltjes zijn onregelmatig. De zwarte kraaltjes hebben verschillende formaten. Tussen de zachtroze kraaltjes zit af en toe een zwart kraaltje. Er zit geen regelmaat in de afstand tussen de zwarte kralen. De kraaltjes zijn geregen aan een heel sterke dunne draad. De afhechting zit onder een van de zwarte kralen. Aan het kettinkje hangt een zwart kwastje.
Alle kettinkjes zijn uniek. Ik maak niet twee dezelfde kettinkjes. Ze zijn duurzaam geproduceerd in eigen atelier en zo veel mogelijk uit hergebruikt materiaal. Bovendien worden ze niet ingevlogen uit China.

Dit kettinkje van zwarte glaskraaltjes is uit een serie van kleine kettinkjes die ik onlangs maakte. De kraaltjes zijn aan een hele sterke dunne draad geregen. De afhechting is weggewerkt onder een zeilverkleurige kraal. Aan het kettinkje hangen een paar stenen kralen, een zilverkleurig peaceteken en een offwhite kwastje.
De kettinkjes maak ik thuis in mijn atelier. Deze kettinkjes zijn duurzaam. Ze komen niet ingevlogen uit China. Het materiaal komt uit Nederland en vaak is het hergebruikt.
De kettinkjes zijn ongeveer 40 cm lang.

gouden ketting

€ 18,50

gouden ketting

€ 18,50

Een opvallend sierraad van kunstpapier. Heel stevig materiaal in glimmend goud. Ik heb er cirkels uit gestanst en dubbel aan elkaar gestikt met de machine. Beide zijden zijn goudkleurig. De ketting val bij mij net boven de buik, maar met grotere borsten valt hij wat hoger.

ketting van hout

€ 16,50

ketting van hout

€ 16,50

Grote houten platte kralen aan een leren veter. De houten kralen hebben dienst gedaan als mottenverjagers en nu worden ze gebruikt als sierraad. Eén kraal is zwart geverfd. De leren veter is naturel. De ketting sluit met een magneet.

Ik gebruikte nieuwe houten kralen voor deze ketting met een karper. De kralen zijn 6 mm en van prachtig getekend hout. De vis komt uit China. In China zijn vissen symbolen van overvloed en geluk.
Handgemaakt in eigen atelier in ongeveer een uur. Uniek. Lengte 34 cm zonder vis.

Katsukukralen zijn schijfjes van polymere klei van 6 mm doorsnede. Ze zijn erg trendy op het moment. Er zijn vele en felle kleuren. Niet twee zijn hetzelfde. Er is een gekleurde en een zwart/witte. De kralen zijn aan elastiek geregen. Past over ieders hoofd. Bij allebei is een zwarte houten kraal mee geregen.

Een leren veter met drie hangertjes er aan vormt dit kettinkje. De afbeeldingen van de hangers zijn heraldisch te noemen. De een is een Franse Lelie, de andere twee zijn kruisen. De een is een Koptisch Kruis de ander een Ridderkruis in een wapen. Wat mij betreft hoort dit kettinkje bij een stoere jongen bij de Padvinderij. De leren veter sluit met een lus en een rond metalen plaatje. Het kettinkje is tweedehands, maar zo apart dat het nog betekenis kan hebben voor iemand. Lengte 26 cm zonder hangers.

knoopjesketting

€ 35,00

knoopjesketting

€ 35,00

Hoe geef je een meerwaarde aan gewone witte knoopjes? Maak er een ketting van en je hebt een opvallend mooi sieraad. Geregen op 4 draden van glanskatoen. Wordt geleverd in en mooi tasje.

Een supergrote kraal van beukenhout aan een snoer van rood rubber. Het rubberen snoer is afkomstig van een medisch instrument. De kraal heeft een doorsnede van 6 cm. Heel uniek.

ketting met hout

€ 35,00

ketting met hout

€ 35,00

Met een stokje uit de bossen van de Hondsrug heb ik een ketting gemaakt. De kralen zijn van glas. Zwarte kralen en een facetgeslepen glazen kraal. Zeer artistieke ketting van eenvoudige materialen. Een sierraad op voor een bijzondere gelegenheid.
Lengte:50 cm.

Uitverkocht

kettinkje met engeltje en kraal

€ 7,50
Uitverkocht

kettinkje met engeltje en kraal

€ 7,50

Een zilverkleurig kettinkje met daaraan een zilveren engeltje en een glazen kraal. De ketting is van bolletjes. De kraal is van Venetiaans glas met rood en zilver. De ketting en het engeltje zijn onderdeel geweest van een ketting van de kringloop. De kraal heb ik van een andere ketting gehaald.
Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Uniek exemplaar.
Lengte 40 cm, maar kan zelf ingekort worden.

Uitverkocht

ketting van houten kralen

€ 17,50
Uitverkocht

ketting van houten kralen

€ 17,50

Deze aparte ketting is gemaakt van houten kralen die geschilderd zijn in allerlei kleuren en patronen. Bij elkaar is het een bonte verzameling. Ze zijn aan elastiek geregen.
Toen ik ze kocht heb ik wel een uur door de winkel gelopen om de mooiste er uit te pikken. Nee, niet die, maar die. O, die is nog mooier. En mijn man maar buiten wachten. Het was in Sevilla en al een hele tijd geleden. Let op! Er is er maar één van, net als de meeste kettingen uit mijn collectie.

Uitverkocht

zwarte ketting

€ 23,50
Uitverkocht

zwarte ketting

€ 23,50

De ketting is gemaakt van zwarte Katsuku kralen. Dat zijn platte kralen van 6 mm doorsnede. Het zijn er 900 in totaal geregen op waxkoord.
Lengte: 58 cm

Uitverkocht

lange ketting van kunstklei

€ 35,00
Uitverkocht

lange ketting van kunstklei

€ 35,00

Een hele lange opvallende ketting met grote onregelmatige schakels. De schakels zijn van zwarte kunstklei en één is er rood. Je kunt hem dubbel dragen, maar lang is ook heel mooi.

Uitverkocht

kleurige ketting

€ 23,50
Uitverkocht

kleurige ketting

€ 23,50

Een hele vrolijke ketting van verschillende kleurige kralen. Allerlei armbandjes heb ik uit elkaar gehaald en er een ketting van geregen. De ketting is vrij lang. Kan ook dubbel geslagen worden.

Uitverkocht

kettinkje met handje van fatima

€ 12,50
Uitverkocht

kettinkje met handje van fatima

€ 12,50

Een kettinkje van glaskralen met de Hand van Fatima of de Hand van Hamsa met daarnaast een zwart kwastje. De glaskraaltjes hebben de kleur van bloedkoraal. De kraaltjes komen van een ketting uit India.
"De Hamsa Hand of Hand van Fatima is een mysterieuze talisman. Deze sierlijke hand met vijf vingers en oog in het midden vind je namelijk op verschillende plekken terug. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika staan de tekens op deurposten, bungelen ze aan autospiegels en worden ze gedragen als sieraad door zowel moslims, joden en christenen."
Handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 32 cm. Past over het hoofd.

Uitverkocht

kettinkje met zwart kwastje

€ 7,50
Uitverkocht

kettinkje met zwart kwastje

€ 7,50

Een zwart kettinkje van verschillende groottes van zwarte glaskralen. Een kraal is veel groter dan de rest. Het zwarte kwastje is van viscose garen. Het kwastje zit aan een mooi zilveren oogje. De kralen en het zilveren oogje komen van de kringloop. De kwastjes maak ik zelf. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 34 cm. Past over het hoofd.

Uitverkocht

ketting aan een stokje

€ 35,00
Uitverkocht

ketting aan een stokje

€ 35,00

Ik had tijdens het wandelen op de Hondsrug stokjes verzameld. Vandaag is er zo'n stokje terecht gekomen in een ketting. De kralen zijn van Jaspis, een natuursteen, en van hout met een mooie tekening. Een uniek sierraad.

Uitverkocht

kettinkje met roze kwastje

€ 7,50
Uitverkocht

kettinkje met roze kwastje

€ 7,50

Dit is een kettinkje geregen van zwarte glaskraaltjes. Aan het kettinkje hangt een roze kwastje en een opaal steentje.
Lengte: 34 cm exclusief wastje

Uitverkocht

sleutelring ketting

€ 25,50
Uitverkocht

sleutelring ketting

€ 25,50

Ik ben altijd op zoek naar een manier om een gewoon gebruiksvoorwerp op te waarderen en er een andere bestemming aan te geven. In dit geval sleutelringen opgewaardeerd tot sieraad. Er zitten meerdere formaten en soorten in deze ketting. Aan de ketting hangt een sleutel en een label in oranje fluor. Op het label staat "You're a glitter bomb of glory". Eén van de ringen is omwonden met oranje fluor koord. Geef het cadeau aan jezelf of je beste vriendin. Dit sieraad zegt meer dan je denkt.

Uitverkocht

kettinkje met oranje kwastje

€ 7,50
Uitverkocht

kettinkje met oranje kwastje

€ 7,50

Een kettinkje van glaskraaltjes met daaraan een kwastje en een slakkenhuisje of Mollusken. De kralen hebben de kleur van bloedkoraal. Het kwastje is van oranje viscose en maak ik zelf. De glaskralen komen van een ketting uit India. Het slakkenhuis van een ketting van de kringloop. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek.
Lengte: ± 35 cm. Past over het hoofd.

Uitverkocht

kettinkje met olifantje

€ 7,50
Uitverkocht

kettinkje met olifantje

€ 7,50

Een kettinkje van offwhite glaskraaltjes met er aan een houten olifantje, een zilverkleurig bloemetje en een kwastje in offwhite en donkerrood. Het olifantje komt van een ketting van de kringloop. De kraaltjes ook. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 38 cm en past over het hoofd.