Katsukukralen zijn schijfjes van polymere klei van 6 mm doorsnede. Ze zijn erg trendy op het moment. Er zijn vele en felle kleuren. Niet twee zijn hetzelfde. Er is een gekleurde en een zwart/witte. De kralen zijn aan elastiek geregen. Past over ieders hoofd. Bij allebei is een zwarte houten kraal mee geregen.

Uitverkocht

ketting van houten kralen

€ 17,50
Uitverkocht
Uitverkocht

ketting van houten kralen

€ 17,50

Deze aparte ketting is gemaakt van houten kralen die geschilderd zijn in allerlei kleuren en patronen. Bij elkaar is het een bonte verzameling. Ze zijn aan elastiek geregen.
Toen ik ze kocht heb ik wel een uur door de winkel gelopen om de mooiste er uit te pikken. Nee, niet die, maar die. O, die is nog mooier. En mijn man maar buiten wachten. Het was in Sevilla en al een hele tijd geleden. Let op! Er is er maar één van, net als de meeste kettingen uit mijn collectie.

Met een stokje uit de bossen van de Hondsrug heb ik een ketting gemaakt. De kralen zijn van glas. Zwarte kralen en een facetgeslepen glazen kraal. Zeer artistieke ketting van eenvoudige materialen. Een sierraad op voor een bijzondere gelegenheid.
Lengte:50 cm.

Een supergrote kraal van beukenhout aan een snoer van rood rubber. Het rubberen snoer is afkomstig van een medisch instrument. De kraal heeft een doorsnede van 6 cm. Heel uniek.

Grote houten platte kralen aan een leren veter. De houten kralen hebben dienst gedaan als mottenverjagers en nu worden ze gebruikt als sierraad. Eén kraal is zwart geverfd. De leren veter is naturel. De ketting sluit met een magneet.

Uitverkocht

ketting aan een stokje

€ 35,00
Uitverkocht
Uitverkocht

ketting aan een stokje

€ 35,00

Ik had tijdens het wandelen op de Hondsrug stokjes verzameld. Vandaag is er zo'n stokje terecht gekomen in een ketting. De kralen zijn van Jaspis, een natuursteen, en van hout met een mooie tekening. Een uniek sierraad.

gouden ketting

€ 23,50

gouden ketting

€ 23,50

Een opvallend sierraad van kunstpapier. Heel stevig materiaal in glimmend goud. Ik heb er cirkels uit gestanst en dubbel aan elkaar gestikt met de machine. Beide zijden zijn goudkleurig. De ketting val bij mij net boven de buik, maar met grotere borsten valt hij wat hoger.

Uitverkocht

zwarte ketting

€ 23,50
Uitverkocht
Uitverkocht

zwarte ketting

€ 23,50

De ketting is gemaakt van zwarte Katsuku kralen. Dat zijn platte kralen van 6 mm doorsnede. Het zijn er 900 in totaal geregen op waxkoord.
Lengte: 58 cm

Uitverkocht

lange ketting van kunstklei

€ 35,00
Uitverkocht
Uitverkocht

lange ketting van kunstklei

€ 35,00

Een hele lange opvallende ketting met grote onregelmatige schakels. De schakels zijn van zwarte kunstklei en één is er rood. Je kunt hem dubbel dragen, maar lang is ook heel mooi.

Uitverkocht

kleurige ketting

€ 23,50
Uitverkocht
Uitverkocht

kleurige ketting

€ 23,50

Een hele vrolijke ketting van verschillende kleurige kralen. Allerlei armbandjes heb ik uit elkaar gehaald en er een ketting van geregen. De ketting is vrij lang. Kan ook dubbel geslagen worden.

Hoe geef je een meerwaarde aan gewone witte knoopjes? Maak er een ketting van en je hebt een opvallend mooi sieraad. Geregen op 4 draden van glanskatoen. Wordt geleverd in en mooi tasje.

Uitverkocht

sleutelring ketting

€ 25,50
Uitverkocht
Uitverkocht

sleutelring ketting

€ 25,50

Ik ben altijd op zoek naar een manier om een gewoon gebruiksvoorwerp op te waarderen en er een andere bestemming aan te geven. In dit geval sleutelringen opgewaardeerd tot sieraad. Er zitten meerdere formaten en soorten in deze ketting. Aan de ketting hangt een sleutel en een label in oranje fluor. Op het label staat "You're a glitter bomb of glory". Eén van de ringen is omwonden met oranje fluor koord. Geef het cadeau aan jezelf of je beste vriendin. Dit sieraad zegt meer dan je denkt.

Een kettinkje van offwhite glaskraaltjes met er aan een houten olifantje, een zilverkleurig bloemetje en een kwastje in offwhite en donkerrood. Het olifantje komt van een ketting van de kringloop. De kraaltjes ook. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 38 cm en past over het hoofd.

Een leren veter met drie hangertjes er aan vormt dit kettinkje. De afbeeldingen van de hangers zijn heraldisch te noemen. De een is een Franse Lelie, de andere twee zijn kruisen. De een is een Koptisch Kruis de ander een Ridderkruis in een wapen. Wat mij betreft hoort dit kettinkje bij een stoere jongen bij de Padvinderij. De leren veter sluit met een lus en een rond metalen plaatje. Het kettinkje is tweedehands, maar zo apart dat het nog betekenis kan hebben voor iemand. Lengte 26 cm zonder hangers.

Ik gebruikte nieuwe houten kralen voor deze ketting met een karper. De kralen zijn 6 mm en van prachtig getekend hout. De vis komt uit China. In China zijn vissen symbolen van overvloed en geluk.
Handgemaakt in eigen atelier in ongeveer een uur. Uniek. Lengte 34 cm zonder vis.

Een kettinkje van groene glaskraaltjes en een ronde Malachiet. Het kettinkje wordt gesloten met een sluiting. Aan de sluiting zit een zilveren roosje. De sluiting en het roosje komen van een ketting van de kringloop. Handgemaakt in eigen atelier in ongeveer een uur. Uniek kettinkje.
Lengte 27 cm.

 

 

 

Een kettinkje van glaskraaltjes met daaraan een kwastje en een slakkenhuisje of Mollusken. De kralen hebben de kleur van bloedkoraal. Het kwastje is van oranje viscose en maak ik zelf. De glaskralen komen van een ketting uit India. Het slakkenhuis van een ketting van de kringloop. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek.
Lengte: ± 35 cm. Past over het hoofd.

Een zilverkleurig kettinkje met daaraan een zilveren engeltje en een glazen kraal. De ketting is van bolletjes. De kraal is van Venetiaans glas met rood en zilver. De ketting en het engeltje zijn onderdeel geweest van een ketting van de kringloop. De kraal heb ik van een andere ketting gehaald.
Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Uniek exemplaar.
Lengte 40 cm, maar kan zelf ingekort worden.

Uitverkocht

kettinkje met handje van fatima

€ 12,50
Uitverkocht
Uitverkocht

kettinkje met handje van fatima

€ 12,50

Een kettinkje van glaskralen met de Hand van Fatima of de Hand van Hamsa met daarnaast een zwart kwastje. De glaskraaltjes hebben de kleur van bloedkoraal. De kraaltjes komen van een ketting uit India.
"De Hamsa Hand of Hand van Fatima is een mysterieuze talisman. Deze sierlijke hand met vijf vingers en oog in het midden vind je namelijk op verschillende plekken terug. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika staan de tekens op deurposten, bungelen ze aan autospiegels en worden ze gedragen als sieraad door zowel moslims, joden en christenen."
Handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 32 cm. Past over het hoofd.

Uitverkocht

kettinkje met zwart kwastje

€ 7,50
Uitverkocht
Uitverkocht

kettinkje met zwart kwastje

€ 7,50

Een zwart kettinkje van verschillende groottes van zwarte glaskralen. Een kraal is veel groter dan de rest. Het zwarte kwastje is van viscose garen. Het kwastje zit aan een mooi zilveren oogje. De kralen en het zilveren oogje komen van de kringloop. De kwastjes maak ik zelf. Een duurzame aankoop en handgemaakt in eigen atelier. Ongeveer een uur werk. Uniek. Lengte 34 cm. Past over het hoofd.

Uitverkocht

kettinkje met roze kwastje

€ 7,50
Uitverkocht
Uitverkocht

kettinkje met roze kwastje

€ 7,50

Dit is een kettinkje geregen van zwarte glaskraaltjes. Aan het kettinkje hangt een roze kwastje en een opaal steentje.
Lengte: 34 cm exclusief wastje