Een Mala is een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing.

Mala’s worden vaak gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Een mantra is een herhaald woord of geluid dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven.

De extra kraal onderaan bij het kwastje heet de Goeroekraal, of zoals ik zelf liever zeg: de Moederkraal. Deze kraal vertegenwoordigt het Kruinchakra (het bewustzijn). De Moederkraal functioneert niet als gebedskraal, maar markeert het beginpunt, keerpunt en eindpunt van de Mala.
De eerste kraal die je bij een meditatie gebruikt, is altijd de kraal links van de moederkraal. Het hele proces van rondgaan langs de Mala en het opnieuw bereiken van de moederkraal betekent ‘tijd nemen voor reflectie’.

mala van hout

€ 22,50

mala van hout

€ 22,50

Een mala van twee verschillende soorten hout. Met deze mala kun je geen Mantra's tellen en heeft geen veelvoud van 9. Het is meer een sieraad of symbool. De grote Goeroekraal is ook van hout. Boven en onder zitten kraaltjes van yakbone. De Goeroekraal is met de ketting verbonden door een drie-uitgangen-kraal van tijgeroog.

Lapis Lazuli is een koningsblauwe steen. Hoe meer blauw hoe duurder de steen. In deze kralen zit veel wit, dat is calciet of marmer. De mooiste stenen komen uit Afghanistan. In de Renaissance werd de steen fijngemalen om er verf van te maken om de prachtigste schilderijen mee op te luisteren.
Als heelsteen wordt de lapis lazuli al eeuwen ingezet voor klachten van hoofd, keel en longen. De steen staat bekend als vriendschapssteen. De diepblauwe kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid, bezinning en verdieping.
Tussen de kralen zit een knoopje. Aan het begin zit een blauw kwastje.

 

mala ramona

€ 18,50

mala ramona

€ 18,50

Een mala van verschillende kunststof kralen. Ik kocht bij Ramona 3 kettinkjes en maakte de mala van deze kralen. Zo geef je meerwaarde aan kettinkje die niet zoveel waard zijn.
Alleen de grootste kralen worden geteld bij het reciteren. Dit is weer een veelvoud van 9. Aan beide zijden zit weer een klein kettinkje als ijkpunt. Ik heb er rode kunstzijde kwastjes aangemaakt.

Deze mala is gemaakt van Carneool. Heeft aan de zijkant ook twee kwastjes van donkerrood draad. Versierd met kralen van geslepen glas en zilveren kraaltjes.

mala van jade

€ 32,50

mala van jade

€ 32,50

Deze mala is gemaakt van 108 groene jade kralen. Tussen de kralen aan het einde zitten zilveren tussenkralen. De goeroekraal is zilverkleurig, aan het einde een donkergroen kwastje. Als detail nog een klein rood kraaltje en een rood draadje om het kwastje.

mala van steen

€ 24,50

mala van steen

€ 24,50

Deze mala is gemaakt van 108 stenen kralen met houtstruktuur. Tussen de kralen zit steeds een rood knoopje. Aan het einde een rood kwastje van katoenen garen.

mala van hout

€ 22,50

mala van hout

€ 22,50

Deze mala bestaat uit 108 blank houten kralen met tussen iedere kraal een knoopje van donkerrode katoen. De grote goeroekraal is prachtig hout gemaakt. Het kwastje is van donkerrood garen.

Een mala 108 sandalwood kralen. Ze zijn groenig van kleur. Aan de zijkant twee kwastjes met een zilveren kraal en kleine donkerrode kwastjes. Aan het eind een zilverkleurige platte kraal, een kleine chinese kraal en een donkerrood kwastje.

mala van hout

€ 20,00

mala van hout

€ 20,00

Deze mala bestaat uit blanke en zwarte houten kralen. Als boedakraal een zwarte platte houten kraal. Aan het eind een okergeel kwastje, afgebonden met zwart draad.