kandelaars van oud glas

Dit is een mooie grote kandelaar met bijzondere onderdelen die zijn opgestapeld. Ze zijn aan elkaar gelijmd met geweldige lijm, sterk en bijna onzichtbaar. Afgelopen zaterdag kwam ik met een nieuwe buit van de kringloopwinkel. Ik ben meteen gaan bouwen. Een oud kristallen theelichtje is de basis. Daarbovenop een heel mooi gegraveerd glas. In het glas zit nog een klein gekleurd glaasje. Bovenop een schaaltje dat als een lotus de kandelaar naar de kroon stijgt. Je kunt er een waxinelichtje in doen, maar ook een dikke kaars.
Dit is een duurzaam product waarbij waardeloze spullen worden hergebruikt tot een nieuw product.
Hoogte van de kandelaar is 34 cm.

Uit de kringloopwinkel komt dit mooie zwarte wijnglas. Het heeft een prachtige kristallen steel. Deze kandelaar is heel eenvoudig en soms is dat genoeg. Alleen een schaaltje erop voor de kaars.
Deze kandelaar is een duurzaam product. De glasvoorwerpen worden hergebruikt. Het is waardeloos materiaal en wordt opgewaardeerd tot een sierraad in je huis.
Hoogte van de kandelaar is 27 cm.

Deze ranke kandelaar is gemaakt van een oude kristallen kandelaar en een oud kristallen schoteltje. Soms is het heel eenvoudig. De kristallen kandelaar heeft gebruikssporen, maar dan moet je goed kijken. Het gaat schuil onder het schoteltje. De prijs is er ook naar, bovendien blijft het een mooi ding.
De hoogte is 16 cm.

Bij kandelaars zoals deze stapel ik gebruikt glas uit de kringloopwinkel op elkaar. Je hebt een behoorlijke voorraad nodig om steeds het juiste glas bij elkaar te krijgen. Er gaat heel wat glas door mijn handen voordat ik het juiste kommetje heb gevonden. Ik heb uitstekende lijm gevonden om het glas op elkaar te lijmen. Het laat absoluut niet los en is haast onzichtbaar. Er is heel wat geëxpirimenteerd voordat de eerste kandelaar stond. 75% van het werk aan producten zie je niet.
Ook deze kandelaar bestaat uit verschillende potjes en schaaltjes. Zij is 15 cm hoog.

De kandelaars die ik maak zijn ook een beetje kunstwerkjes. Het is steeds weer een zoektocht de juiste onderdelen samen te brengen. Daarom zijn ze allemaal uniek. En om het hele jaar te gebruiken.
Deze bestaat uit een oud vaasje, een schaaltje, een kommetje, een schoteltje en een onderzetter. Een duurzaam product door afgedankte spullen opnieuw te gebruiken.
De hoogte van deze kandelaar is 25 cm.

Deze kandelaar bestaat uit verschillende gebruikte glazen kommen, potjes en schoteltjes. In mijn atelier heb ik een hele verzameling van deze spullen. Het is iedere keer weer een puzzel om een mooi geheel te krijgen. Iedere kandelaar is weer uniek en bovendien een duurzaam product. Bijna alles wat ik maak is van gebruikte spullen of van restanten. Zo wordt waardeloos spul weer hergebruikt.
De hoogte van deze kandelaar is 20 cm.

Uitverkocht

waxinelichtje van gebruikt glas

€ 17,50
Uitverkocht

waxinelichtje van gebruikt glas

€ 17,50

Er zijn ook kandelaars van gebruikt glas uit de kringloopwinkel. Dit waxinelichtje is opgebouwd uit een bonbonschaaltje op voet, een klein glaasje met goud en rood. Bovenop een schaaltje waar een waxinelichtje in past.
Hoogte 20 cm.

Uitverkocht

kandelaar van gebruikt glas

€ 19,50
Uitverkocht

kandelaar van gebruikt glas

€ 19,50

Deze glazen kandelaar bestaat uit een wijnglas en twee vintage onderzetters. Er tussen een klein kandelaartje van kristal.
Hoogte 23 cm.

Uitverkocht

waxinelichtje van gebruikt glas

€ 13,50
Uitverkocht

waxinelichtje van gebruikt glas

€ 13,50

Dit is een klein waxinelichtje van een vintage glaasje met groene voet, een onderzetter en een klein, mooi bewerkt, kristallen bakje waar en waxinelichtje in past.
Hoogte 12 cm