Dit is een serie rasters die ieder op zich kunnen staan, maar ook heel mooi zijn bij elkaar. Het formaat is steeds 30 x 30 cm. Het materiaal is steeds handgeschept papier uit Nepal. Vooral de randen van het papier vind ik prachtig en vormen een extra toevoeging. Ik heb me uitgeleefd in de materiaalkeuze. Alles wat ik op het papier kon naaien heb ik gebruikt. Maar soms heb ik in het papier geprikt of gesneden enz. Achter het werk zit een tweede laag papier en een plankje met ophangsysteem. Zo komen ze iets van de muur af. Hieronder volgen de werken apart. De prijzen liggen tussen de € 100,- en € 150,-. Er zijn ook werkjes verkocht. Bel me als je interesse hebt.

Afsluitrubbers vastgezet met nylon draad.

Stukje breiwerk beschilderd met acryl.

Een raster van gaatjes. De achterkant en een tweede vel zijn oranje gekleurd.

Een raster in de vorm van een kruis. Er zijn heiligenbeelden afkomstig van armbandjes opgenaaid.

Een ingewikkeld raster om uit te rekenen. Streepjes die haaks op elkaar staan, geborduurd met katoenen draad. Daarna geschilderd met acryl.

Gevonden voorwerpen van het strand vastgezet met nylon draad afkomstig van dik touw die ik ook op het strand vond.

Kleine knoopjes en zwart garen. Aan de onderkant zijn de gaatjes open gebleven. Op deze manier is het hele vel opgedeeld met deze gaatjes.

De lijnen van het raster heb ik ingesneden zodat ze los kwamen te zitten. Daartussen heb ik een zwart geschilderd vel ertussen geschoven.

Een grof raster met gaten in het rood.

Sluitringen van de bouwmarkt vastgezet met rood katoenen draad.

Ik had een nieuwe naaimachine gekocht, maar de oude spoeltjes pasten daar niet in. Daar wist ik wel raad mee.

Ruitjespapier met garen op het papier genaaid. Er zit een zwart vel achter.

Willekeurige gaatjes in het papier geprikt. Er ontstaat een ronde beweging in het raster.

Draad van papier heb ik door de gaatjes getrokken. Op deze manier kun je de regelmaat van het raster in het papier niet meer zien.

Detail van een werkje met zwarte kraaltjes op een zwarte achtergrond. Ieder kraaltje is erop genaaid. Er ontstaat een bas-reliëf door het volume van de kraaltjes.

Alle knopen uit een knopendoos, gekocht in de thriftstore in Bonners Ferry in Idaho. De dochter van mijn man woonde daar. Ik heb ze willekeurig opgenaaid en bij het naaien realiseerde ik mij dat ze van gedragen kleding kwamen. Wanneer ze leefden wist ik niet, maar ik zag dat ze ouderwets waren en heel eenvoudig. Vaak gewassen. Een paar veiligheidsspeldjes die er ook in zaten heb ik aan de zijkant bevestigd.

Bij een oud vervallen huisje vonden we dit blad. Alle cellulose was vergaan, alleen de nerven waren er nog. Ik heb het blad opgeplakt en daarna belegd met 24 krt bladgoud.

Detail van een werkje van 30 x 30 cm met de ruggen van een boek. Ik heb de katernen uit het boek gescheurd en op het vel papier geplakt. Lekker ruig raster.

Een raster van driehoekjes die opengeklapt zijn.

Gekleurde kraaltjes van de Hema. Ik vond de kleuren prachtig, anders dan in de kralenwinkel. Ik heb ze stuk voor stuk opgenaaid en later een draad door iedere rij gehaald zodat ze recht naast elkaar liggen.

Detail van een werkje van 30 x 30 cm met plastic vliegen uit de feestwinkel. Ze vliegen niet weg en zoemen ook niet.