keramiek

kan

€ 35,00

kan

€ 35,00

Een kan van keramiek met houten handvat. Keramiek maak ik bij Schik in Meppel. Daar staat een over en glazuur.
Ik heb heel lang gezocht naar een tak om een handvat van te maken, totdat ik deze dikke tak zag liggen bij het haardhout. Ik heb wel getwijfeld, maar hij moest het toch maar worden. Ik heb hem eerst gelijmd en toen vastgebonden met waxcord. Kan niet in de vaarwasser in ieder geval.

vaas van keramiek

€ 39,50

vaas van keramiek

€ 39,50

Deze keramische vaas is bedoeld voor tulpen, maar als sculptuur is het ook een sieraad in huis. Deze vaas is intuitief ontstaan uit een toevallige grondplaat van klei. Vandaar de bochten in de vaas. Halverwege moesten er toch gaten in komen voor mijn gevoel zodat er tulpen in kunnen, maar gewone bloemen kunnen er ook in. Uiteindelijk is het een vaas geworden die duidelijk met de hand gemaakt is met een stoer uiterlijk. De overgoten klei met glazuur benadrukt dat nog eens.

vaas met grote oren

€ 35,00

vaas met grote oren

€ 35,00

Keramiek maak ik bij Schik in Meppel. Daar staat alles wat ik nodig heb voor me klaar. Ik maak alleen handgevormde objecten. Deze vaas met grote oren is handgevormd. Hij is opgebouwd uit laagjes klei. Steeds weer een laagje erbovenop. De vorm is helemaal naar mijn zin, maar nu de grote oren nog. Ze zijn goed gelukt en het glazuren kon ook niet mooier. Zwart over wit. Het wit komt er in spikkels door het witte heen. Dat is de verrassing bij glazuren naderhand.

Eén keer in de week ga ik naar het keramiekatelier om mij ook te bekwamen in handvormen met klei. Dit is één van de objecten die uit mijn handen komen. Het object is opgebouwd uit ronde buisjes in verschillende hoogten en verschillende breedten. Het object is wit geglazuurd. Het kan aan de muur hangen, maar ook gewoon staan. Ook leuk als kandelaar als je een kaars vindt die goed in een van de gaten past. Ieder object is uniek.

object van keramiek

€ 24,95

object van keramiek

€ 24,95

Eén keer in de week ga ik naar het keramiekatelier om mij ook te bekwamen in handvormen met klei. Dit is één van de objecten die uit mijn handen komen. Het object is opgebouwd uit ronde buisjes in verschillende hoogten en verschillende breedten. Het glazuur is levendig beige met hier en daar een blauwe gloed. Het kan aan de muur hangen, maar ook gewoon staan. Ook leuk als kandelaar als je een kaars vindt die goed in een van de gaten past. Ieder object is uniek.