kussens

katoenen kussens

€ 10,00

katoenen kussens

€ 10,00

Eenvoudige kussentjes van katoen. Gemaakt van overgebleven stof van Ikea. Mooie dessins met Skandinavische uitstraling. Aan de achterkant zit een hotelsluiting. Vulling wordt meegeleverd. Het formaat is 45 x 45 cm. Van iedere stof is er maar één. Van het blad dessin zijn er twee in voorraad.
De kussentjes zijn niet duur, omdat ik ze van reststof heb gemaakt wat anders weggegooid zou worden.
Bij 'from elly with love' koop je duurzaam design.

Een gebruikte koeienhuid heb ik stukgeknipt en er een kussen van gemaakt. De twee zijden verschillen van patroon. Heel precies heb ik gaatjes aan beide zijden geknipt en er dik katoenen koord doorheen geregen. Het kussen is gevuld met schapenwol. Blijft dus altijd dik. De huid wordt niet vies, met een nat lapje is ie weer netjes.
Formaat: 33 x 58 cm.

kussen geborduurd

€ 35,00

kussen geborduurd

€ 35,00

Een groot kussen van een restant grijze denim. Aan de voorkant heb ik met een eenvoudige steek een vlak geborduurd met witte katoen. Aan de achterkant is het kussen gesloten met grijs keperband die door nestels zijn gehaald en sluit met een knoop in het band. Het binnenkussen is heel zacht. Formaat 60 x 60 cm.
Kies voor duurzaam. Kies voor handwerk, dan heeft u iets in huis dat met aandacht is gemaakt.

Ook dit kussen is van een poncho gemaakt en komt uit dezelfde collectie als het vorige kussen. Daar waar twee helften aan elkaar zijn genaaid is een fel oranje band gestikt. Het kussen sluit met twee strikken van satijn aan de korte kant.
Ook deze stof is handgeweven en van pure wol. De kleuren zijn prachtig. Binnenkussen is inbegrepen.
Formaat 68 x 30 cm.

Uitverkocht

kussen van een wollen deken

€ 24,50
Uitverkocht

kussen van een wollen deken

€ 24,50

Een prachtig kussen gemaakt van een gebruikte wollen deken. Het is echt mazzel om tegen zo'n deken aan te lopen in de kringloop-winkel. Hergebruik van materiaal is heel duurzaam. Ik doe het graag. De stof is mooi van kwaliteit. De naden zitten aan de buitenkant en zijn niet afgewerkt, maar de stof rafelt niet.
Aan een kant zit een strook van bruine strepen. Aan de andere kant is een extra naad gecreërd. Het kussen sluit met drie houten knopen. De knoopschaten zijn met de hand gevestoneerd. Het binnenkussen is bij de prijs inbegrepen.
Formaat 40 x 65 cm.

Uitverkocht

kanten kussens

€ 11,00
Uitverkocht

kanten kussens

€ 11,00

Twee gebruikte kussenhoezen met een geborduurde kanten voorkant. De hoezen zijn van katoen. Aan de achterkant sluiten de hoezen met twee lintjes. De binnenkussens zijn bij de prijs inbegrepen. De prijs is per stuk.
Formaat 50 x 50 cm.

Uitverkocht

kussen met stippen

€ 17,50
Uitverkocht

kussen met stippen

€ 17,50

Een linnen kussen met hele grote stippen. Duurzaam vervaardigd van een lap die over was. Het kussen is langwerpig en sluit aan de achterkant met drie grote drukkers. Het binnenkussen is inbegrepen.
Formaat 40 x 65 cm.

Uitverkocht

gebreid kussen

€ 28,50
Uitverkocht

gebreid kussen

€ 28,50

Een flink kussen gebreid met dik wit breigaren op pen 20. Het kussen sluit met een gehaakt koord dat door de lussen van het breiwerk wordt gehaald. Gaat heel makkelijk. Aan beide kanten zit een knoop in het koord. Het binnenkussen wordt meegeleverd. Het formaat is 70 x 40 cm.

Uitverkocht

kussen van bont

€ 27,50
Uitverkocht

kussen van bont

€ 27,50

Een langwerpig kussen van immitatiebont. Het materiaal is heel zacht. Omdat het bont niet rafelt, er zit een gladde achterkant aan, heb ik de naden aan de buitenkant gelaten. Zo heeft het een stoere uitstraling. Het kussen sluit aan de korte kant met klittenband in fluor-roze, fluor-geel of fluor-oranje en zwart. Binnenkussen is van katoenen stof in zwart/wit en wordt meegeleverd.
Formaat: 45 x 70 cm.

Uitverkocht

kussen van vilt en zijde

€ 35,00
Uitverkocht

kussen van vilt en zijde

€ 35,00

Het kussen is gemaakt van fleecewol met daarop zijden doekjes. Over het stuk vilt lopen lijnen van garen en katoen. Met katoen zijn daaroverheen Franse knoopjes geborduurd. De achterkant is van grijze stof met een hotelsluiting.
Formaat 40 x 50 cm.

Een kussenhoes van echte boerenbont uit Marken. De patronen zijn eeuwenoud. De bloem- en paisley motieven komen uit India en zijn meegekomen met de V.O.C. in de 18de eeuw. Men noemt het sits.
De hoes heeft een hotelsluiting. Binnenkussen is inbegrepen.
100% katoen.
Formaat 45 x 45 cm.

Uitverkocht

kussen van peruaanse wol

€ 35,00
Uitverkocht

kussen van peruaanse wol

€ 35,00

Dit kussen is gemaakt van een poncho uit Peru. De poncho's waren van een oudere dame. Ze had haar hele leven lang over de wereld gereisd en maakte theater met de inwoners. Ze heeft veel souvenirs meegenomen. Haar dochters sonden op de markt met veel haar spullen. Ze was overleden.
De stof is met de hand geweven en is van pure wol. Binnenkussen is inbegrepen.
Formaat 58 x 43 cm.

Uitverkocht

kussenhoesjes

€ 8,50
Uitverkocht

kussenhoesjes

€ 8,50

Kussenhoesjes in roze en zwart/wit. De zwart/witte hoesjes zijn van Ikea stof gemaakt. Soms kan ik de verleiding niet weerstaan om bij Ikea zo'n mooi stofje te kopen. De roze hoesjes zijn gemaakt van restanten van de markt. Heerlijk zachte stof.
Het formaat is 45 x 45 cm. Er past een binnenkussen van
50 x 50 cm in.

Uitverkocht

kussenhoesje met panterprint

€ 9,50
Uitverkocht

kussenhoesje met panterprint

€ 9,50

Kussenhoesje met hotelsluiting. Deze stof is een zachte gladde imitatie bont.
Formaat 45 x 45 cm. Er past een binnenkussen van 50 x 50 cm in.

Kussenhoesje van katoen met hotelsluiting. De kleur is grijs/beige.
Formaat 45 x 45 cm. Er zijn er twee op voorraad. Er past een binnenkussen van 50 x 50 cm in.

Uitverkocht

kussen van kunstbont

€ 29,95
Uitverkocht

kussen van kunstbont

€ 29,95

Superzacht kussen van kunstbont. Zachter kan bijna niet. De bovenkant van de haren zijn lichtgrijs eronder zit roodbruin haar. Het geeft een levendig effect. Binnenkussen is inbegrepen.
Formaat 36 x 72 cm