Ik maak over het algemeen tafelkleden van 3 meter lang, die zijn bijna niet te koop.
Dit kleed is gemaakt van stof uit de kringloopwinkel, een stuk heb ik gekregen en stof van de markt in Staphorst. De groen gestreepte stof was alleen was niet genoeg voor een tafelkleed van 3 meter lang. Na veel stuinen in mijn stoffenvoorraad vond ik de groene stof. Na een tijdje naaien merkte ik al dat het ook niet genoeg was. Toen heb ik de oranje boerenbont erbij genomen. Het zijn twee soorten strepen, smalle en brede. De oranje stof maakt dat het kleed ook vrolijk wordt.
Er zijn geen twee lapjes even groot. Het is dus patchwork uit de vrije hand. De lapjes zijn met een lockmachine aan elkaar gezet en soms ter afwisseling komt de locksteek ook aan de voorkant tevoorschijn. Het eindresultaat mag er zijn. Een echt kunstwerk waar veel arbeid in zit.
Formaat: 315 x 150 cm

Dit kleed heb ik gekocht op de brocante in St. Ambroix in Zuid-Frankrijk. Voorheen gingen we daar ieder jaar naar toe om op het huis van vrienden te passen. Zaterdags was er in St. Ambroix een markt, een combinatie tussen een vlooienmarkt en brocante. Heerlijk snuffelen tussen al die leuke spullen.
In Nederland verzamel ik kanten- en gehaakte kleedjes bij kringloopwinkels. Eén ervan heb op dit damasten tafelkleed genaaid.
Formaat: 175 x 142 cm

Een tafelkleed van Staphorster omslagdoeken. Ik heb ze gekocht op de rommelmarkt in Dwingeloo bij een echtpaar uit Staphorst. Ik had al een eerder zo'n kleed gemaakt van zwarte omslagdoeken met blauw. Maar deze roden zijn wel erg vrolijk. Ik ben gek op authetieke boeren stoffen. Ze zijn prachtig geweven en de doeken zijn bijna allemaal met de hand omgezoomd.
Ik heb ze in mijn atelier aan elkaar genaaid. Omdat ze niet allemaal even groot zijn steken sommigen aan de zijkant een beetje uit. Daar houd ik wel van. Het is een prachtig tafelkleed geworden. Heel uniek.
Formaat: 235 x 166 cm

Uitverkocht

tafelkleed 3 meter lang

€ 65,00
Uitverkocht

tafelkleed 3 meter lang

€ 65,00

Dit tafelkleed is van zandkleurig linnen met een vleug. Het kleed is afgewerkt met zwarte uiteinden van linnen/katoen. De ene kant iets anders dan de andere kant. Vanuit de zijkant loopt er een zwarte baan naar het midden en er is een vierkant stuk op het middengedeelte genaaid. Al het zwart is met een zigzagsteek afgewerkt. De rafels zie je nog een beetje. De beide zijkanten zijn afgewerkt met stiksels. Het kleed oogt stoer. Een uniek kleed. Een sieraad op tafel bij een dineetje.

Uitverkocht

tafelkleed indigo 3 meter lang

€ 85,00
Uitverkocht

tafelkleed indigo 3 meter lang

€ 85,00

Een tafelkleed van twee kleuren blauwe katoen. Het ene is gemeleerd, de andere is donkerblauw. Er lopen een aantal banen over het tafelkleed die helemaal zijn doorgestikt. En af en toe gaat er een over de rand. De zijnaden zijn ook doorgestikt. Een kunstzinnig kleed waar veel arbeid in zit. Helaas is het verkocht.

Een kleed van bruin linnen met een zwarte stook die naar het midden loopt. Het kleed is aan een lange kant en een korte kant helemaal doorgestikt met zwart garen. Wanneer de stiksels elkaar raken ontstaan er ruitjes. Er zit veel handarbeid in dit kleed. Een mooi kunstwerk voor op tafel. Helaas is het verkocht.

Een wit tafelkleed van mooie stof met linnenstructuur. Aan beide korte zijden zit een zwarte strook. Aan een kant is een brede strook kant genaaid. De zijkanten van de lange kant zijn doorgestikt. Midden op het kleed zijn witte kanten kleedjes genaaid. Het materiaal komt van de markt en/of de kringloopwinkel. Een kunstwerkje waar je mee voor de dag kunt komen. Uniek in zijn soort.

Een tafelkleed van zwart linnen afgewisseld met een stuk gebloemd linnen. Het gebloemde linnen is iets breder en wat uitsteekt heb ik laten zitten voor het speelse effect. De uiteinden van het kleed zijn verschillen afgewerkt. De ene kant met een rand met zigzag sticksels de andere kant met twee bandjes. De rafels zijn blijven zitten. Een uniek kleed.

Uitverkocht

Een tafelkleed van stevige stof met groene strepen. In het midden en aan de zijkanten is het kleed doorgestikt met zwarte en oranje stiksels. Aan de korte kanten is groen keperband gestikt. Leuk kleed voor het ontbijt of voor buiten.