keramiek

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 14:32

Dit is het begin van mijn blog. Het is zondagmiddag en het zonnetje schijnt op dit moment. Ik kan het niet uitstaan dat het mij laatst niet is gelukt om de blog voor elkaar te krijgen. Dus met goede moed begin ik opnieuw.

Ik geloof dat het nu wel lukt, maar ja. Waar schrijven we over?

Ik heb net een vaas van keramiek op de site gezet. Eén van de dingen waar ik mij mee bezig houd. Keramische objecten maken. Met de hand gevormd. De draaischijf heb ik een keertje geprobeerd, maar dat was in een mum van tijd een waterballet en het stuk klei kwam ergens in een hoek terecht. Ik kwam niet meer bij van het lachen, maar niets voor mij dus.

Keramiek heeft mij altijd geïnteresseerd. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw was het helemaal in. Moderne vormen. Artistiek vond ik het. Nog verkoopt het goed. Sommige mensen zijn er nog steeds gek op. Veel bruine tinten met oranje.

Later werden het gestileerde objecten uit De Scandinavische landen en Finland. Prachtige serviezen van b.v. Arabia: Ruska en Teema (nu is Teema in productie bij Iittala). Laatst kocht ik in een kringloopwinkel borden van bruin keramiek uit Noorwegen. De schoonouders van mijn dochter hadden zo'n heel servies. Zelf kocht bij ieder bezoek aan Frankrijk serviesgoed. Mooi ambachtelijk gemaakte borden, schalen en kopjes. Dat was in de 70'er jaren. De kinderen waren nog klein. De schalen heb ik nog en gebruik ze nog steeds. Leuke herinneringen.
Maar nu maak ik het ook zelf. Keramiek is opnieuw erg in. Overal kun je keramiekcursussen volgen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.