envelopjes

€ 3,50

envelopjes

€ 3,50

Handgemaakte envelopjes gemaakt door Jeanette Kanis. Ze maakt de envelopjes van bestaand drukwerk. Heel bijzonder als je zulke post krijgt. In een pakje zitten 10 envelopjes. Plak een sticker voor het adres. En aan de achterkant een plakbandje.
Formaat A6

pannenlappen

€ 15,00

pannenlappen

€ 15,00

Deze pannenlappen maakte ik van een stuk gebruikte meelzak. Het linnen is stevig, maar toch soepel. De lussen maakte ik van leer. Pannenlappen voor in een stoere keuken.

brieftasje

€ 14,50

brieftasje

€ 14,50

Handwerk uit de jaren '30. Het heeft wel iets van Art Deco. Toen ik het kocht bij de kringloop was de stof helemaal vergaan, maar toch zag ik wel brood in dit brieftasje. Het hout is wat mij betreft dun teakhout. Ik heb het geheel uit elkaar gehaald en er nieuw tasje op gemaakt van zwarte dubbele stof. De achterkant is ook van zwart hout met gaatjes er in zodat ik het tasje makkelijk op het hout kon naaien.

wenskaarten

€ 7,50

wenskaarten

€ 7,50

Dubbele wenskaarten met enveloppen in een pakje. Het zijn 6 verschillende kaarten. De afbeeldingen zijn kopieën van originele pentekeningen die ik eerder maakte in de Botanische Tuin in Wroclaw in Polen. Iedere kaart is voorzien van een originele handtekening in potlood. De binnenkant is blanco.

De meest eenvoudige materialen van de bouwmarkt heb ik gebruikt voor deze toiletrolhouder. Als versiering zit een schijfje hout aan het haakje. Aan het kettinkje zitten aan beide zijden een sleutelring om de toiletrolhouder aan op te hangen. Alleen het gaatje in de lengte door het stokje was nog een sinecure. Maar ik heb er achteraf een lange boor voor gevonden. Ik heb er gelijk een aantal gemaakt. Hij is mooi verpakt. Om verzendkosten te besparen laat ik de toiletrol weg.

sleutelhanger

€ 6,50

sleutelhanger

€ 6,50

Stoere sleutelhanger gemaakt van oude sleutels en een fluor oranje label van tassenband. De sleutels kocht ik op koningsdag bij iemand die oud ijzer en oud gereedschap van zijn opa verkocht. Dit is wat ik er van maakte.

knijpertasje

€ 12,50

knijpertasje

€ 12,50

Je knijpers gewoon om je nek.
Het knijpertasje leerde ik kennen bij een bezoek aan Staphorst. Naast dat ik het heel handig vond de knijpers onder handbereik te hebben, vond ik ze ook heel mooi. Ik heb er mijn eigen inspiratie op los gelaten. Ieder tasje is net even anders, maar wel altijd even mooi. Het is een verrassing als je het binnenkrijgt. De band om je nek is altijd hetzelfde.