plaids

Een plaid gebreid van zelfgesponnen wol van een Drents heideschaap. Het plaid heeft twee kleuren wol, donkerbruin en lichtbeige. Het plaid bestaat uit twee delen en zijn later aan elkaar genaaid. Ik doe zoiets omdat het prettiger breidt en het wordt speelser. De twee delen zijn niet eender en zo ontstaat een plaid waarvan er geen tweede is. Uniek dus.
Tussen de bdrijven door spin ik steeds wol om weer een plaid nieuw te breien. Je mag mij ook altijd vragen een plaid voor je te breien.
Formaat: 120 x 100 cm.

Uitverkocht

plaid oranjeroze met kwasten

€ 32,50
Uitverkocht

plaid oranjeroze met kwasten

€ 32,50

Een heerlijk zacht plaid van oranjeroze viscose. De lap stof vond ik bij de kringloop. Het was nieuwe stof van 140 x 172 cm. Ik heb de stof aan twee kanten omgewerkt met een vestonsteek en daaraan kwasten gemaakt van katoen en viscose in dezelfde tint als de stof en een lichtere. Kwastem maken is een hoop werk, maar het is gewoon heel mooi. Daarom doe ik het toch.
Zo is dit een prachtig plaid geworden waarvoor geen extra energie gebruikt is. Het is heel duurzaam om grondstoffen te gebruiken die een ander wegdoet.

Sale!

plaid van grijs bont

€ 34,50 € 28,50
Sale!

plaid van grijs bont

€ 34,50 € 28,50

Plaid van grijs/groene stof met bontstructuur. Heerlijk warm op winterse dagen, maar ook lekker op zomerse avonden in de buitenlucht.
De stof kocht ik op de markt bij mijn vaste stoffenkraam. Man en vrouw verkochten alleen restanten, het laatste op de rol. De plaid is gevoerd met grijs/groene dunne stof, waarschijnlijk van dezelfde leverancier.
Aan beide zijden hangen kwasten van grijze, witte en zwarte (voornamelijk) wol. Alle tinten op een knot van Zeeman. De voering is systematisch vastgezet met fluor oranje katoen. Fluor oranje is het kenmerk van From Elly With Love.
Doortje, onze Basset Cascogne, kon het niet weerstaan even op de foto te gaan op het plaid.
Een uniek en duurzaam plaid. Formaat 1.50 x 1.60 m.

Uitverkocht

plaid van zwart/witte wollen stof

€ 29,50
Uitverkocht

plaid van zwart/witte wollen stof

€ 29,50

Nieuw plaid van zwarte/witte wollen stof (wol en acryl). Heerlijk warm voor winterse dagen. De stof komt van de markt en is het laatste restje van de rol. Net genoeg voor dit plaid.
In mij atelier zijn alle soorten en kleuren stof mooi geordend. Zo lagen deze lappen bij elkaar op de stapel dus was het niet moeilijk zoeken naar de juiste stof. De plaids waren uitverkocht, dus snel een nieuwe gemaakt. De drie lappen zijn aan elkaar genaaid en afgewerkt aan de naadkant met breed keperband. Zo is voor- en achterkant even mooi. Keperband is gewassen om krimpen te voorkomen. Rondom is de plaid omgehaakt met zwart breigaren.
Een uniek en duurzaam product. Formaat 1.50 x 1.50 m

Uitverkocht

plaid met kwasten

€ 16,50
Uitverkocht

plaid met kwasten

€ 16,50

Een grijs gemelleerd plaid van acryl waaraan ikzelf aan beide zijden kwasten van zwart en grijs acryl heb gemaakt. Het plaid is tweedehands, maar nog zo goed als nieuw. De kwasten zijn van restanten breigaren. Zo blijf ik duurzaam produceren.
Formaat 200 x 140 cm.

Uitverkocht

plaid zwart/wit

€ 12,50
Uitverkocht

plaid zwart/wit

€ 12,50

Dit plaid heb ik voor u op de kop getikt. Spiksplinter nieuw, Ibizzastyle, van stevige katoen met leuke franje. Het is in jaquard geweven in zwart/wit. Koop ook het kussen en u zit er comfortabel bij.

Uitverkocht

50 tinten grijs

€ 85,00
Uitverkocht

50 tinten grijs

€ 85,00

De titel van dit plaid is ontleend aan het gelijknamige boek. Dat vond ik wel grappig. Het plaid is ook te gebruiken als beddensprei. Het is gebreid van restanten breigaren in verschillende tinten grijs. Ook van wol, mohair, lurex, chenille, katoen, enz. De restanten komen overal vandaan, wolwinkels in de uitverkoop, kringloopwinkels, de markt en de brocante in Saint Ambroix in Frankrijk. Het is een heerlijk groot plaid en lekker warm in de winter of op een frisse zomeravond in de tuin of op het balkon. Het bestaat uit vier banen die niet allemaal even lang zijn, daardoor steken de banen aan de kanten iets uit wat een speels effect geeft. Ze zijn aan elkaar gezet met een haaksteek. Het plaid is door mijzelf gebreid, geen inport, geen kinderhanden, duurzamer kan het niet.
Formaat 180 x 180 cm.